JÄRJESTÖMME HALLITUS 

KUINKA HALLITUS TOIMII

Järjestöllämme on oma hallitus, eli joukko opiskelijoita jotka kokoustavat ja tekevät päätöksiä esimerkiksi järjestön, tapahtumien ja oman alan koulutuksen suhteen. 

Hallituksen tekemä työ parantaa opintojamme olemalla välikäsi opiskelijoiden ja koulun johtokunnan välillä. Laku vie  opiskelijoiden toiveet ja parannusehdotukset eteenpäin, jotta niitä voitaisiin toteuttaa. 

Hallitus koostuu vapaaehtoisista kuvataideopiskelijoista, jotka halusivat päästä mukaan hallituksen toimintaan ja vaikuttamaan alaamme koskeviin päätöksiin.

Hallitukseen jäseneksi voi hakea kun hakuaika on käynnissä. Hallituksen yksi kausi kestää aina yhden lukuvuoden.

Tältä sivulta löydät tietoa hallituksen eri rooleista ja hakemisesta.

HALLITUKSEN ROOLIT


PUHEENJOHTAJA

Puheenjohtaja edustaa järjestöä ja pitää huolta aikatauluista. Hän vetää kokoukset ja pitää yhteyttä kampukseen ja muihin kiltoihin.

VARAPUHEENJOHTAJA

Varapuheenjohtaja tukee puheenjohtajaa ja oikolukee hänen tekstejään. Lisäksi varapuheenjohtaja auttaa usein muita toimissaan. 

SIHTEERI

Sihteeri kirjoittaa kokouspöytäkirjat, huolehtii jäsenrekisteristä ja välittää sähköposteja jäsenille. Sihteeri huolehtii myös jäsenkorteista.

EDUNVALVOJA

Huolehtii opiskelijoiden hyvinvoinnista ja viihtyvyydestä. Edunvalvojalle voi laitaa s-postia ja sopia tapaamisen jossa puhua opiskeluhuolistaan.

RAHASTONHOITAJA

Kirjanpito, budjetinsuunnittelu ja -valvonta kuuluvat rahastonhoitajan  tehtäviin. Lisäksi hän maksaa laskut ja huolehtii muista rahatarpeista.

TAPAHTUMAVASTAAVA

Saunailtojen ja bileiden järjestäminen kuuluu tapahtumavastaavalle. Hän suunnittelee yhteisiä tapahtumia muiden kiltojen kanssa.

HANKINTAVASTAAVA

Hankintavastaava hankkii järjestölle tärkeitä sponsoreita. Lisäksi hän mm. tilaa ja kilpailuttaa haalarit, merkit ja hallituspaidat.

SOME-VASTAAVA

Some-vastaava päivittää järjestön sosiaalista mediaa ja suunnittelee julkaisuja. Ilmoitusasiat kuuluvat myös some-vastaavalle.

NÄYTTELYVASTAAVA

Näyttelyvastaava nimensä mukaan hankkii näyttelypaikkoja ja järjestää näyttelyitä. Hän hoitaa myös näyttelyn pitämisen ja sulkemisen.

JOKAPAIKANHÖYLÄ

Järjestöön kuuluu ajoittain myös jäseniä joilla ei ole tarkaa roolia. Nämä jäsenet auttavat missä heitä milloinkin tarvitaan.

MITEN HALLITUKSEEN 

VOI HAKEA

Hakuaika ei ole käynnissä

Järjestömme hallitus koostuu vapaaehtoisista opiskelijoista, jotka ovat hakeneet hallitukseen hakuajan ollessa auki. Hakuaika on vuoden loppupuolella ja sen ulkopuolella hallitukseen ei pääse.

Päätös lähteä mukaan hallitukseen on iso ja tärkeä, sillä hallitustehtävät voivat viedä paljon aikaa opiskelujen ohella. Kokouksissa käyminen ja omien tehtävien suorittaminen on keskeistä järjestömme toiminnan kannalta ja siksi omat tehtävät on hoidettava hyvin ja huolellisesti koko kauden ajan. 

Hallituksen jäsenet saavat kuitenkin työstään paljon irti. He pääsevät vaikuttamaan oman alansa asioihin, auttamaan muita opiskelijoita ja tutustumaan moniin ihmisiin. Lisäksi hallinnon jäsenet saavat kokemusta järjestö toiminnasta ja paljon ihania muistoja.

LaKu:n hallitukseen voi hakea kuka tahansa LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksen kuvataideopiskelijoista riippumatta iästä, sukupuolesta tai kansalaisuudesta.

Kun hakuaika on käynnissä, siitä ilmoitetaan sosiaalisen median kanavillamme ja nettisivuillamme.

Kun haet hallitukseen, kirjoita lyhyt vapaamuotoinen hakemus ja lähetä se LaKu:n omaan sähköpostiin: lprkuvataideopiskelijat@gmail.com 

Vaikka hakemus on vapaamuotoinen sisällytäthän siihen ainakin nimesi, vuosikurssisi ja yhteystietosi. Jos haluaisit Laku ry:n hallituksesta jonkun tietyn roolin voit kirjoittaa siitä hakemuksessa. Tämä ei takaa, että rooli on sinun jos hakijoita samaan pestiin on useampi.

Kun hakuaika on ohi LaKu ry ilmoittaa hakijoille missä ja milloin hallituksen jäsenet valitaan ja roolit jaetaan. Tähän kokoukseen osallistuvat kaikki hakijat.

Näin hakuprosessi on valmis. Toivottavasti haet mukaan seuraavalle kaudelle!

    LYHYET OHJEET HALLITUKSEEN  HAKEMISELLE:

  1. Odota, että hakuaika alkaa
  2. Valitse rooli johon tahdot
  3. Kirjota lyhyt vapaamuotoinen hakemus LaKun hallitukseen
  4. Lähetä hakemuksesi: lprkuvataideopiskelijat@gmail.com
  5. Osallistu LaKun kokoukseen, jossa uusi hallitus valitaan (päivämäärä ilmoitetaan lähempänä)

NYKYINEN HALLITUS

~ 2023 ~

Puheenjohtaja
Renata

Varapuheenjohtaja
Maiju

Sihteeri 
Roosa

Fuksivastaava & häirintäyhdyshenkilö
Saskia

Rahastonhoitaja & häirintäyhdyshenkilö
Elina

Tapahtuma- ja projektivastaava
Sara

Sponsorivastaava & edunvalvoja
Jutta

Somevastaava
Aino