OPINNOT

~ ~ ~

KUVATAITEILIJAN OPINNOT

Kuvataiteilijoiden opiskelu LAB:ssä sisältää monia eri kuvataiteen aloja. Esimerkiksi maalaus ja kuvanveisto, valokuvaus ja grafiikka. LAB:ssä kuvataiteilijan koulutukseen kuuluu myös korutaide ja koulutuksen taso on Suomen listoilla korkealla. 

Kuvataide LAB:ssä toimii tietyillä rakenteilla. Ensimmäisenä vuotena opiskelijat saavat perusteet ja opiskelevat monipuolisesti koulun tarjoamia taiteen aloja. Ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelija pääse itse vaikuttamaan koulutuksen sisältöön valitsemalla itse kursseja suuresta määrästä. 

Opiskelijoilla on mahdollisuus perehtyä johonkin tiettyyn taiteen alaan tarkemmin valitsemalla siitä paljon kursseja ja saa näin tarkemmistakin taiteen alasta hyvin kattavan koulutuksen. Näin koulutuksen sisältö on paljon myös oopiskelijan omissa käsissä ja koulutuksen sisältö voi vaihdella eri opiskelijoiden välillä heidän omien valintojensa mukaan. 

Peruskurssien ja alojen lisäksi LAB:ssä käy vierailevia opettajia joiden kanssa saattaa päästä kokeilemaan esimerkiksi piirtoa, julkista taidetta ja videon tekoa. Näin koulutuksen sisältö laajenee vieläkin enemmän entisestään. 

MAALAUS

Maalaus on hyvin perinteinen taiteen ala. LAB:n tarjoamassa kuvataiteilijan opinnoissa maalaamiselle löytyy paljon erilaisia kursseja joista riittää valinnan varaa. 

Maalauksen kursseihin kuuluu esimerkiksi: maalauksen perusteet, maalauksen perspektiivejä ja käsitteellisestä nykymaalauksessa kurssit.  

Koululla on maalaamiselle omat suuret tilat joihin kuuluu maalauslabra. Opiskelijat voivat vallata maalauksen tiloista itselleen oman pienen 'ateljee' nurkkauksen johon pystyy jättää omia työvälineitään teosten teon ajaksi. Koululla pystyy myös tehdä omat maalauspohjat puukehyksistä lähtien.

KUVANVEISTO

Kuvanveistoon LAB:ltä löytyy suuri valikoima kursseja. Näihin kuuluu esim. kuvanveiston perusteet, kuvanveisto puusta, muotit ja valut,.

Kuvanveiston kursseilla opiskelijat pääsevät kuuntelemaan luentoja, kokeilemaan monia eri materiaaleja ja työvälineitä ja oppimaan erilaisia kuvanveiston muotoja.

Kuvanveistoon koululta löytyy suuret tilat ja paljon tarvikkeitaa. Koulun omaan kuvanveistohalliin mahtuu paljon opiskelijoita työstämään teoksiaan ja pätevien opettajien avulla opiskelijat saavat kuvanveistosta paljon irti.

TAIDEGRAFIIKKA

Taidegrafiikkaa opiskellessaan LAB:ssa opiskelijalla on mahdollisuus oppia paljon eri taidegrafiikan muotoja. Kursseihin kuuluu esim.: taidegrafiikan perusteet, taidegrafiikka tilallisuus ja koko, ja monia taidegrafiikan erikoiskursseja.

Taidegrafiikan tiloihin kuuluu esim. taidegrafiikanpaja jossa pystyy tekemään useita printtejä eri taidegrafiikan menetelmillä. Taidegrafiikassa voidaan käyttää materiaaleina muun muassa metallia, paperia ja puuta.

Taidegrafiikkaan voi koulullamme syventyä ottamalla erilaisia vallinnaisia kursseja. 

KORUTAIDE

Kuvataiteilijan koulutukseen LAB:ssä kuuluu myös korutaide. Korutaiteessa pääsee kokeilemaan esimerkiksi eri materiaaleilla kuten kankaalla, pahvilla ja kivellä korun luomista.

Korutaiteelle löytyviin kursseihin kuuluu: korutaiteen perusteet, koru ja monipuolinen kivi, koru: piensarja. 

Korutaiteelle on omia tiloja joihin kuuluu esimerkiksi LAB:n kivipaja. Kivipajaa varten kouluun on saapunut korutaiteeseen keskittyviä opiskelijoita ulkomailtakin. Korutaiteen kurssit LAB:llä ovat monipuoliset ja opiskellessa pääsee kokeilemaan monia eri materiaaleja.

Korutaiteen kursseilla pääsee toimimaan esim. metallien kanssa kuten kuparin ja hopean. Sormusten luomista pääsee oppimaan jo halutessaan ensimmäisenä opinto-vuotena.

VALOKUVATAIDE

LAB:n valokuvataiteen koulutuksessa pääset harjoittelemaan maisemakuvia, potretteja ja vaikka mitä muuta. 

Valokuvauksen kursseihin kuuluu esim.: valokuvauksen perusteet, studiokuvaus ja valokuvataide ilmaisuvälineenä.

Valokuvauksen kursseja varten opiskelijat saavat koululta kurssin ajaksi lainaan järjestelmä kameroita, oppivat valokuvien editointia ja kameran käyttöä. Valokuvaukseen voi opinnoissamme perehtyä tarkemminkin ja valokuvaukseen annetaan koulussamme hyvä pohja.

Valokuvauksen tiloihin kuuluu suuri dark room jossa pystyy ottamaan suurempiakin printtejä, tietokone luokkia editointia varten ja studiohuone studiokuvaukseen.